Apa bahan bahan dia ?
1. 1 cawan gula + 1 cawan air - buat gula hangus dan sejukkan. (gula tu x hangus mana la, gula tu dah cair jadi likat tu dah kira ok tu)
2. 1 cawan gula + 3 biji telur - dipukul sehingga sebati. Tapi saya guna 2 biji je sbb takut nnt ade bau hanyir telur pulak.
3. 1 ½ cawan santan. Guna santan serbuk pun ok, takpun santan segera je.
4. 2 sudu makan tepung jagung- dibancuh dgn sedikit air.
Cara nak masak dia ?
1. Masukkan adunan telur yg dipukul dgn gula ke dalam periuk. Masukkan santan dan tepung jagung. Kacau sentiasa, guna api sederhana.
2. Kalau nak wangi, bubuh 2 helai daun pandan... disimpulkan. Tapi duduk luar ni mana nak ada daun pandan, so, xde pun xpe.
3. Masukkan gula hangus, kacau hingga pekat/mendidih.(lbh kurang 20 minit)
4. Akhir sekali masukkan sedikit pewarna hijau, masak lagi lebih kurang 5 minit.
2. Kalau nak wangi, bubuh 2 helai daun pandan... disimpulkan. Tapi duduk luar ni mana nak ada daun pandan, so, xde pun xpe.
3. Masukkan gula hangus, kacau hingga pekat/mendidih.(lbh kurang 20 minit)
4. Akhir sekali masukkan sedikit pewarna hijau, masak lagi lebih kurang 5 minit.
Selamat mencuba ! :D